Over ons

Van hobby tot volwaardige Kwekerij

Kwekerij Maasdijk is ruim 30 jaar geleden opgestart door Willy Jochijms. Als 17-jarige jongen was Willy al druk in de weer met het kweken van planten. Hij deed dat destijds in een zelfgebouwde foliekas achter de varkensstallen van zijn tante Toos. Op dat moment was het kweken van planten voor de jonge Willy pure hobby, maar al snel werd het serieuzer.

In 1988 werd gestart met de bouw van een tweedehands kas van 2.200 vierkante meter. De geboorte van Kwekerij Maasdijk was daarmee een feit. In de beginfase werden er in de kas snijbloemen en tuinplanten geteeld die vervolgens werden verkocht op de veiling en aan particulieren. De afzet richting particulieren groeide echter snel waardoor deze op gegeven moment zo groot was dat Willy besloot om te stoppen met de teelt van snijbloemen.

overons
over-ons2

Groei in producten en faciliteiten

In de loop der jaren groeide Kwekerij Maasdijk steeds verder uit. Door de tijd heen werden er diverse containervelden aangelegd waarop de teelt van vaste planten plaats kon vinden. Vandaag de dag beschikt Kwekerij Maasdijk over 4.500 vierkante meter containervelden. Ook de thuisverkoop bleef stijgen, waardoor in 2012 een nieuwe verkoopkas van 800 vierkante meter bij konden worden gebouwd. Inmiddels is de Kwekerij zo gegroeid dat er enkel in het voorjaar nog planten naar de veiling worden gebracht; de rest wordt allemaal op eigen locatie verkocht. Kwekerij Maasdijk blijft zich structureel focussen op het verbeteren van de Kwekerij en de verkoopruimtes.

In de ruim 30 jaar dat de Kwekerij operationeel is groeide het bedrijf niet alleen verder in faciliteiten, maar zeer zeker ook met betrekking tot het productaanbod. Willy Jochijms is altijd op zoek naar apartere en kwalitatief betere producten om zijn productassortiment mee uit te breiden of te optimaliseren. Door zich steeds verder in de tuinproducten te verdiepen, maar zeer zeker ook door met de markt mee te gaan, wist Willy de Kwekerij verder te ontwikkelen. Met behulp van de gerealiseerde groei kon de Kwekerij steeds meer nieuwe segmenten bedienen en dat zorgde voor de aanwas van nieuwe klanten.

Zorg & aandacht voor planten centraal

Willy deed in de loop der jaren steeds meer kennis en ervaring op die hij in de praktijk tot uiting liet komen. Daardoor zag Willy zijn Kwekerij in die 25 jaar tijd continu evolueren en tot op de dag van vandaag ziet hij het bedrijf nog altijd veranderen. Daarnaast blijft Willy met Kwekerij Maasdijk altijd inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Consumenten en hun feedback zijn voor het bedrijf altijd een belangrijke factor geweest en hebben er grotendeels voor gezorgd dat de Kwekerij uit kon groeien tot het bedrijf dat het nu is. Tot de klantenkring behoren particulieren, maar ook bedrijven zoals hoveniers, zorgcentra, tuincentra en gemeenten behoren inmiddels tot de uitgebreide klantenkring.

Vanaf de eerste dag heeft Willy Jochijms een bedrijf neergezet waarin de liefde, zorg en aandacht voor (tuin)planten centraal staan. Kwekerij Maasdijk kweekt alle planten van oudsher uitsluitend op de eigen locatie. Daardoor kan het bedrijf de kwaliteit van de producten blijven borgen en is men betrokken bij de hele groeicyclus van de plant. De plantjes komen als klein product binnen en groeien binnen de muren van de Kwekerij uit tot volwaardige planten. Het bedrijf is daardoor meer dan enkel een verkoper van (tuin)planten; de Kwekerij is een producent die met alle benodigde liefde en aandacht zorgdraagt voor plantjes, vanaf het begin tot aan het einde van het groeiproces.

over-ons3